2010-03-04

Strålande solsken och havsörn...

Gårdagen bjöd på ett fantastiskt fiskeväder. Tyvärr inte ett lika bra fiskväder:( För trots att jag kunde stå och fullständigt njuta av en klarblå himmel och strålande solsken, så verkade inte fisken gilla läget lika bra.

SMHI hade utlovat en fint väder med en nordvästlig vind på 9-10 sekundmeter. Hade faktiskt varit ner till havet redan i tisdags för att kolla hur det såg ut i vattnet; och mycket riktigt hade de senaste dagarnas blåsande dragit upp en massa skit så för säkerhets skull förlades dagens fiske borta på Österlen. Jag möttes av kristallklart vatten och fina dyningar som rullade in mot land och en vattentemp på 0,9 grader. Fina förhållanden men det höll inte havsöringe med om. Resultatet för dagen: absolut fisktomt.

Något som däremot lyfte dagen var den havsörn som gjorde mig sällskap under förmiddagen.Trevligt! Mäktiga fåglar!

Kristallklart vatten med Stenshuvud i bakgrunden

4 kommentarer:

  1. Härligt Daniel!!

    Ja havsörnen e mäktig, lyckade komma riktigt nära en förra sommaren uppe i norge.
    Hur ser det ut nere på kusten? Som du förstår så åker jag inte ner nu, resan blev inställd och jag försöker istället fokusera på premiären här hemma. Mycket is nu men utlovade plusgrader, sol och lite vind så ska de nog lösa sig i alla fall.

    Ska bli kul att fiska ihop till sommarn men kommer du upp tidigare så säg till!
    Läste om din pappa med. Livet är nyckfullt och man vet inte vad som väntar, kanske är det bra att man inte vet men det är inte alltid lätt. Man får glädjas åt minnen som ett sätt att hantera sorgen.

    Ha de bäst kompis!
    /Albin

    SvaraRadera
  2. Instämmer med föregående, havsörnar är mäktiga fåglar. Har inte varit riktigt nära någon dok. Men när jag var till fjälls för några år sedan hade vi en kungsörn som låg ca 40 meter från oss i helikoptern. var häftigt att ligga i luften bredvid en sådan fågel.

    När det gäller fisket så får man säga, bättre lycka nästa gång =)

    SvaraRadera
  3. Hallå Albin!

    Kusten ser riktigt bra ut nu. Ingen is som stör. Det är bara vattentempen som skall upp lite. Men ju ljusare dagarna blir desto mer aktivitet så snart lossanar det nog.

    jag kommer att vara på styrsö några dagar i v. 30 så då får vi ta några fisken. v. 31 är sedan bokad för fiske. Var får vi se. Väder och vatten får avgöra detta. Kan bli allt från Laxfiske i Norge till Röding och Öring och harr i norrland. Vi får se.

    Kommer du komma ner något i vår tror du?

    Ha det så bra så hörs vi!

    SvaraRadera
  4. Ibland blir det bomfiske så är det men varje bomfiske tar mig närmare ett kanonfiske eller:-) Nu är det bara en tidsfråga innan det blir varmare i vattnet och öringenfesten börjar på riktigt.

    SvaraRadera