2011-01-07

Premiärtur...

Äntligen blev den av...premiärturen som alltid är så efterlängtad. Månader av väntan så äntligen får man komma ut och jaga öring på kusten igen!!

Efter att ha jobbat halva natten så blev avresan hemifrån inte förrens vid klockan 10, vilket ändå känns helt okej. Tycker ofta att det tidiga vårfisket är bäst mitt på dagen, så det var bara att hoppas på att det är en sådan dag idag. Väl framme så är förutsättningarna riktigt fina. Det verkar som om vi har träffat helt rätt när det gäller val av dag med ett par plusgrader i luften och en vind på 5-6 sekundmeter. Vatten tempen mäter jag till 0,6 grader och vågorna rullar in på ett förförande sätt, åtminstone för en havsöringsfiskare:). Det är med förväntan som jag tar flugspöt och börjar mitt fiske. Vattnet är något för grumligt för att det skall vara perfekt men det är i alla fall fiskbart. Fiskar av de heta ställena men varken känner eller ser någon fisk. Prövar sedan haspelspöt och några nya danska kustdrag som jag köpt. Dragen rör sig riktigt bra, men resultatet är detsamma som innan.
Snötäckt kust med lockande vågor

Byter sedan fiskeplats och fiskar av ett par andra rev men känner inget där heller. Lite intressant var att på den andra fiskeplatsen var vattentempen 1,9 grader. Något som skulle kunna gjort skillnad, men inte idag.

Men nu var i alla fall premiären avklarad. Nu kan det bara bli bättre!!

Isbildning på stenarna

// D

12 kommentarer:

  1. uhhh, va gött Daniel!

    Sitter och väntar i hallen med alla utrustning på på att det ska bli 1a april. kan inte sova inte äta, bara längta och vänta... Så känns det i alla fall. Men tiden går fort och snart står man där med aprilsolen i ansiktet!
    Ha de fint!

    SvaraRadera
  2. Härligt att du är igång. I och med att du är igång så känns fisket inte lika avlägset (så länge jag inte vänder på huvudet och tittar ut)
    Skönt att se att det är nån som kan fiska iaf :)

    SvaraRadera
  3. ja, det ær riktigt gott att vara igång!! Hade en riktigt fantastiskt skøn dag igår. Hoppas att kunna komma ut på tisdag igen men vi får se vad barn och fru tillåter. Har ju just fått en liten dotter som nu ær 5 veckor gammal så hon kræver ju sitt:)

    // D

    SvaraRadera
  4. Nu får du sluta jobba på andra sidan bron. Först skriver du om danska kustdrag i nästa sekund har du börjat stava med danska stavelser. Hur ska detta sluta? ;)

    SvaraRadera
  5. Gött att läsa! Kollar ju bloggen några ggr i veckan och nu var det äntligen igång igen! God tur :D Sofie

    SvaraRadera
  6. Kul att du läser Sofie. Jätteroligt! Blir nog betydligt mer inlägg nu än innan. Nu har ju fisket kört igång:)

    Mathias; ja det är kanske lite tillbakagång...har bestämt mig för att ge dragen en chans så här på den tidiga våren. Men likväl så börjar man ju alltid med flugspöt:) Börjar kanske bli gammal och bekväm;)

    // D

    SvaraRadera
  7. Att ta till spinn är fullt förståeligt denna tid på året även för en som anser att allt annat än fluga är bortkastad tid.

    Hoppas du kommer iväg på tisdag :)

    SvaraRadera
  8. IMORGON!!! Då smäller det! Premiär på kusten, ny rulle, nya drag, ny toppögla, ny lina, nya vadare, nytt nytt nytt och dessutom helt nya blanka öringar som bara väntar på att få ge sig in i fighten med en gammal erfaren rutinerad fiskare:-) Kan det bli bättre... Detta år 2011 ska den Stora Blanka upp på land!

    SvaraRadera
  9. Lycka till Anders!!

    Ska själv också ut imorgon. Vi kanske ses!

    // D

    SvaraRadera
  10. Härligt och se att det tickat igång Daniel. Avaktar lite mildare väder men sedan tar jag min pappaledighet till skåne några dagar. Flugspöet är redan packat.
    Vi höres!

    /Peter

    SvaraRadera
  11. Menade egentligen inte mildare väder utan högre vattentemp :)

    /Peter

    SvaraRadera
  12. Bra Peter!

    Då får vi lov att se till att tajma in det den här gången. Hör av dig när det närmar sig så att det stämmer med mitt schema;)

    // D

    SvaraRadera