2011-06-17

Fler bilder från Lögde

Här kommer lite mer bilder från Lögde:

En av alla oändliga rasbranter i Lögde. Något som skapar Lögdes karraktär. För övrigt har denna plats har några riktigt fina djuphålor som håller fisk, även om de är lite svårfiskade.


Att kunna fiska vadandes utan vadare är inte så ofta det går. Under våra dagar var norrbotten varmast i Europa. Vi hade över 30 grader i skuggan, så att gå så här vara bara helt perfekt:)



Giftig kurva med några blankfläckar där fisken stannar till på sin väg uppöver älven


Större delen av Lögde ser dock ut på detta sättet med lugnflytande sel och sandbankar


Precis ovan där snabbströmmen börjar tog första fisken. Hade även ett hugg här med en fin virvel som avslöjade att fisken inte var en liten harr eller öring.


Nöjd eller nöjd...


Flugan som fällde fiskarna...


Anders filéar lax


Har nog aldrig varit så ren under ett laxfiske. Var så varmt att vi badade minst ett par gånger om dagen, Anders minst fem:) Undrar om han gillar att jag lägger ut denna bilden...


Vad gjorde man utan spöstället på bilen...

Ja, det var väl skörden av bilder från detta fiske. Nu väntat semester om två veckor i Göteborgs skärgård, givetvis med lite havsöringsfiske från klipphällarna. Efter detta blir det en veckas laxfiaske tillsammans med mina bröder i Orkla och kanske lite i Gaula och/eller Stjördal också. Vi får se var bilen tar oss!

Skitfiske!!!!!!!

// D

4 kommentarer:

  1. Wow!!! Vilka bilder, Längtar tillbaka..., semester från 23/6, kanske åker dit en vecka till...

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du är medveten om att som fiskare i Lägdeälven får fånga och behålla 1 lax per fiskare och dygn. Det är otroligt viktigt att följa reglerna, inte minst då bestånden tycks vara svaga för närvarande.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym! Tack för påpekandet. Du har helt rätt. Jag var tyvärr inte medveten om detta. Från början hade jag tänkt släppa den andra fisken, men tog upp den då den blödde från gälarna. Hade fått uppfattningen om att det är tre fiskar som är begränsningen så det känns pinsamt vad som skett. Dålig ursäkt eftersom det ju alltid är min uppgift att ta reda på vad som gäller, men just fångstbegränsningen är svår att finna i informationen om Lögde. Står inte på fiskekortet eller den broschyr om Lögde som finns, vilket är oturligt.

    // Daniel

    SvaraRadera
  4. Hej Daniel
    Det er da en helt fantastisk flot
    side som du her har fået lavet det er da helt vildt rigtig godt gået sikke nogle dejlige fangster Mathias Baggers far Claus Bagger

    SvaraRadera