2011-01-12

2 - 0

Äntligen kom man ut igen! Det här med fiske är ett märkligt fenomen. När man väl är igång så vill man bara ut mer. Och när man väl kommit ut mer så vill man ut ännu mer...man får helt enkelt aldrig nog.

Det verkade i alla fall som om vi skulle få fina förutsättingar för vårat fiske brorsan och jag. SMHI utlovade syd- sydostliga vindar på 6-7 sekundmeter och även någon glimt av solen på dagen. Sedan vet vi ju att SMHI inte brukar vara den mest pålitliga källan när det gäller väder. Ofta är danska motsvarigheten (www.dmi.dk) betydligt bättre, men vi gick på SMHI eftersom de utlovade bäst förutsättningar...måste ju ut och fiska:)

Efter att ha lämnat dottern på årets första skoldag så bar det av till Kivik och klockstapeln. Anders gick ut utanför klockstapeln med sitt haspelspö och jag tog flugspöt och fiskade mig ut på det rev som ligger närmare hamnen. Känslan var att nu smäller det på fisk vilken minut som helst...och så fortsatte dagen. Kivik gav ingen fisk. Karrakås var lika fisktomt och likaså vårhallarna. Fina vågor rullade in och det var lite mjölkfärgat i vattnet precis som det skall vara när det är som bäst, men inte hjälpte det. Kan en av orsakerna vara att det bara var 1,9 grader i vattnet...kanske... Vi fick i alla fall se oss besegrade av havsöringen idag också. Står nu 2- 0 till havsöringens fördel.

Bild från revet mot klockstapeln

Anders fiskar utanför klockstapeln i Kivik

Karrakås- en vidunderligt vacker fiskeplats

Det ända bestående från turen är en massa frisk luft, ett ofrivilligt dopp och lite nya bilder som du får njuta av här. Lite tjatigt bara att inte kunna visa upp en fisk. För inte fiskar jag bara för att få frisk luft och fina bilder. Nej, nu krävs det nya tag. Det blir nog inte förrens i slutet på nästa vecka bara...

// D

3 kommentarer:

  1. Ett ofrivilligt dopp, låter mastigt. Var det uppfriskande? :)

    SvaraRadera
  2. Frisk luft är aldrig fel ;) Sofie

    SvaraRadera
  3. Visst var det uppfriskande:) Som tur var så var jag snabbt uppe och slapp få in något innanför vadarna, så det var bara att fiska vidare.

    // D

    SvaraRadera