2010-05-19

6 år och 7,2 kg gädda...

Vi var borta vid vår släktgård norr om Örebro över Kristihimmelfärds helgen och fiskade och hade trevligt. Och viket bra och roligt fiske vi hade. Inser vad roligt det är att barnen börjar växa upp och man kan ta med dom ut och fiska. Min son Edvin som snart fyller 5 år är redan helt hooked. Det roliga är att han är riktigt duktig också. Kastar och vevar och tröttnar inte. När det sedan ger resultat, ja då är det helt fantastiskt och man blir ju inte lite så stolt pappa heller:) Han lyckades få 2 st gäddor helt på egen hand varav den största vägde 3 kg. Fantastiskt! Sedan ska vi inte tala om dottern Adela, 6 1/2 år gammal, hon lyckade få upp en gädda på hela 7,2 kg, helt på egen hand även om hon var lite trött på slutet och pappa fick hjälpa till med det sista:) Vad fick jag själv då? Jo, ett antal gäddsnipor runt kilot, och var lika glad för det... Att barnen fick fisk är ju det bästa. Här kommer några bilder från våra fisken i helgen.

Edvin i full fart med att kasta 0ch veva in

Glad över gäddan eller?

Kolla vad stor den är!

Första gäddan, men inte sista

Adela med hennes första och helt egen fångade gädda på 7,2 kg

Normalt sett hade dessa gäddor fått gå tillbaka, men försök att övertyga en 5-6-åring om detta när det är deras första gäddor.

2 kommentarer:

  1. Viken Gädda hon fick. Mäktigt att man är slagen av en 6 1/2 åring när det gäller gäddfiske.

    Du får höra av dig nästa gång du är och smyger i skogarna.

    SvaraRadera
  2. Jo, det är ju riktigt coolt. Hon gjorde det riktigt bra. Jag trodde själv först att det var botten napp, så jag skulle hjälpa henne att få loss det. Kände då att det var en riktigt fin fisk och Adela fick ta över spöt igen. Och det gjorde hon med bravur. Kommer att vara tillbaks v. 28. Är du kvar i trakterna då?

    // D

    SvaraRadera